lørdag 21. mars 2009


Ingredienser:
6 stk kamskjell ferske
Litt olje til steking
Soya-ingefærsmør:
150 g usaltet smør1
ts hakket fersk ingefær
2 ss tamarin soya

Fremgangsmåte:
Åpne skjellene med en lang kniv ved å stikke dem i bakkant og opp mot den flate delen. Løs så andre delen fra den runde delen av skjellet. Fjern så lammellene rundt det hvite kjøttet og den rosa rognen. Skyll så skjellet raskt i kaldt vann og tørk det så med papir.


Soya-ingefærsmøret:
Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. La det så roe seg ned litt i temperatur. Hell så smøret forsiktig over i en annen kjele uten at det hvite i bunnen blir med. Varmes opp igjen sammen med ingefæren, ta kjelen av varmen og tilsett soya. Rør sammen, og det er klart til servering.
Gi kamskjellene en rask steking på begge sider.
Anrett salat og kamskjellet på en tallerken, og drypp litt soya-ingefær smør rundt kamskjellet.Bruk gjerne salattyper som Ruccula, Frisé og Rød Lollo eller Ekeblad.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar