Mozzarellarullar
4 paket mozzarellaost
Pistaschpesto
1 knippa bladpersilja
1 st basilika, kruka
2 st vitlök, klyftor
100 g pistaschnötter, skalade
50 g parmesanost, riven
3 msk citronolivolja
1 krm svartpeppar, nymald
Tillagning
De är lätta att göra, har utsökt smak och är vackra att se på. En perfekt bufférätt.
Pistaschnötterna kan bytas ut mot sötmandel.
1. Pesto: Kör persiljeblad, basilikablad, vitlöksklyftor och
nötter i mixer eller hacka fint för hand. Tillsätt parmesan,
olja och kryddor.
2. Gör 2 rullar: Lägg upp parmaskinkan på plastfilm så att
du får en rektangel, ca 40x20 cm. Skiva och lägg mozzarellaost på den nedre halvan. Bred ut peston över mozzarellan.
Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plastfilmen i slutet.
Lägg rullen i frysen och skär upp den lite halvfryst så blir bitarna bäst.
Hovedrett
Fiskekaker a la Mimmi
400g sei eller hyse
1 toppet ss potetmel
½ ss mel
2 ts salt
2 dl melk (sei)
3 dl melk ( hyse)
1 halv løk
Smult til steking
Hakk løk i en food prosessor først.
Ha i fisk og de tørre ingrediensene
Kjør og hell melk ned gradvis
Stekes i smult.
Serveres med kokte rotgrønnsaker
Remulade
Majones
Sennep
Rømme
Sylteagurk
Salt
Beurre Blanc
2 sjalottløk
1 dl hvitvin
2 dl fløte
3 ss smør
1 ts sitronsaft, presset
1/4 ts sukker
Rens og finhakk sjalottløk og surr blank i olje.
Tilsett vin og kok ned med en tredjedel.
Tilsett fløte og kok ned en gang til.
Tilsett sitronsaft og sukker og smak til med salt og pepper.
Rør inn smør rett før servering
Dessert
Eplekake Quebec
4 epler
1 dl smeltet TineSmør
2 dl brunt sukker
1 dl hvetemel
¼ ts salt
2½ dl hasselnøtter
Skrell eplene og del dem i båter. Legg dem i smurt ildfast form.
Rør smør og sukker til smørkrem, tilsett mel, salt og hakkede nøtter.
Fordel blandingen over eplene. Stek i ovn.
Ved servering:
Server kaken helst lunken, gjerne med vispet krem. Vispet TINE Lett dessertfløte smaker svært godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar