- Vin anbefaling til Skagenrøre og dadler i bacon: Codorniu Clasico, Seco Musserende vin, Spania
Toast med skagenrøre & lakserogn
Godt brød til toast
Skagenrøre:
1 dl sæterrømme og 0,5 dl majones
1 ss finhakket dill
Salt og hvit pepper
1 glass lakserogn eller lodderogn
100 g rensede reker
100 g krepsehaler
Fremgangsmåte: Bland rømme og majones. Vend inn skalldyrene og rognen og smak til med sitron, salt og pepper. Spar litt av skalldyrene og rognen som pynt.
Dadler i bacon
Dadler
Bacon
Dadlene surres inn i bacon og grilles eller stekes til baconet har fått litt farge.
Evt kan man steke de i ovn, evt 150 grader i 30-60 minutter.
Granitè av frisk frukt overtrukket av likør
1 dl vann
1 dl sukker
2 kiwi finkuttet
2 pære finkuttet
Litt lime juice etter smak
Likør etter smak
Kok opp vann og tilsett sukkeret. Rør til sukkeret er helt oppløst.
Avkjøl litt.
Hakk frukten, og tilsett sukkerlaken.Tilsett likør og smak til.
Frys alt i en stor beholder, så det legger seg ett tynt lag i bunn.
Ta en gaffel og rør rundt hver time - inntil alt er fryst helt inn.
- Vin anbefaling til fiskesuppa: Defaix Chablis Vieilles Vignes 2007,Hvitvin, Frankrike
Fiskesuppe à la Briskeveien
God fiskekraft - Jacob's for anledningen
Kremfløte
Fenikkel
Charlottløk
Vårløk
Hivtløk
Gulrot
Margarin
Hvitvin
Hvitvins eddik
Dill/Gressløk
Laks/torsk/kveite etter smak
Potetchips med spekesinkesmak
Pepperotkrem
Cremè fraìche
Hakk hvitløk og charlottløk og stek sammen med en god klatt smør på svak varme. Tilsett hvitvin og hvitvins eddik og la surre noen minutter. Tilsett deretter fiskekraften og finhakkede grønnsaker og la dette trekke 10 minutter.
Tilsett fløte, dill/gressløk og vårløk og kok opp. Smak til med salt/pepper. Legg fisken oppi og la trekke 5 minutter.
Pepperotkremen lages ved å ta ett par spiseskjeer med creme fraiche og røre inn ett par teskjeer med pepperot krem.
Philadelphia dipp med grissini
Gresk youghurt
Philadelphia
Olivenolje
Basamico eddik
Sesamfrø
Grissini
- Vin anbefaling til lam:Campo Viejo Reserva 2005, Rødvin, Rioja, Spania
Indrefilè av lam
Indrefilè av lam
Småpoteter
Rødvin
Rosmarin
Hvitløk
Charlottløk
Asparages
Margarin evt Kviteseid smør
Kok potetene lett og la de bakes i ovn i en ildfastform med lokk i 1-2 timer på 150 grader.
Tilsett gjerne litt olivenolje,salt og rosmarin før de settes inn.
Stek kjøttet rask på sterk varme slik at alle sidene blir stekt. Dekk til og la hvile ca 15-20 minutter.
Sil av stekeskyen, stek hakket hvitløk og charlottløk i denne skyen. Tilsett ca 1-2 dl rødvin.
La dette stå og trekke på svak varme. Rett før servering tilsett litt hakket rosmarin og glaser sausen ved å røre inn smør mens det koker og ta straks av varmen.
Servers med kokt asparages eller asparages bønner.
- Vin anbefaling til brie og pære: Fleur Du Cap Noble late Harvest, Hvitvin, Coastal Region, Sør Afrika
Grillet brie med honning & pære
Godt toast brød
Brie
Honning
Pære
Hakkede valnøtter
Pærene kuttes i tynne skiver, og marineres i honning.
Legg en skive brie på en brødskive, og la den grille i ovnen noen få minutter til osten såvidt smelter. Dekorer med honningpærer og hakkede valnøtter!
Mango youghurt med pistasje & sjokolade
Gresk youghurt
Mango
Lime
Pistasjenøtter
Dronningsjokolade
Råsukker ( grovt sukker)
- Vin anbefaling til Sjokoladekaka: Niepoort Late Botteled Vintage 2005, Sterkvin, Douro, Portegal
Verdens beste sjokoladekake & hjemmelaget bringebæris
Verdens beste sjokoladekake har bare fem ingredienser:
225 g smør
225 g sukker
225 g sjokolade
6 eggeplommer
6 eggehviter
Som du ser er denne deilige kaken glutenfri. Hvis du har tenkt å lage den til en person mer cøliaki, er det ekstra viktig å vaske kjøkkenbenk og alt utstyr du bruker slik at det ikke kommer mel på.
Ta gryten vekk fra platen og rør inn sjokoladen til den har smeltet og blandingen er glatt og blank.
Tilsett eggeplommene i blandingen og varm opp blandingen igjen over middels varme til den begynner å tykne. Når blandingen har tyknet lar du den stå å avkjøle seg ca. 30 min.
Pisk eggehvitene til de blir stive og bland det inn med sjokoladeblandingen du lagde tidligere.
2/3 av blandingen tar du i den ferdigsmurte formen og baker den i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutt. La kaken kjøle seg ned på kjøkkenbenken og hell over den resterende sjokoladeblandingen som glasur.
Serveres kald!
Hurtig laget is
500 g frukt - her friske bringebær og mango
1 dl kremfløte ( putt kremfløten i fryseren 2 timer før)
1 egg
3 ss melis
Frys bærene/frukten - mens de ligger spredd uover ett brett i fryseren.
Ha de frosne bærene/frukten i en kjøkkenmaskin med melisen til alt er most.
Ha i egg og kremfløte mens kjøkkenmaskinen går. Kjør til kremet konsistens på iskremen.
Server straks, evt ha den i fryseren før servering.
Sjokoladetrøfler med basalmicosirup & Brandy
30 stk.
250 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
0,5 ss smør
kakao
Balsamicoeddik:
1,5 dl balsamicoeddik
2 ss honning
Slik gjør du:
Trøfler:
Hakk sjokoladen og kok opp fløten. Hell den kokende fløten over sjokoladen, rør til sjokoladen er smeltet. Bland i smøret.
Avkjøles til den kan trilles, dvs. minst tre timer.
Trill ut små boller av sjokoladen, og rull dem så i kakao. Legg dem på en tallerken, og sett dem i kjøleskapet.
Balsamicoeddik:
Bland sammen balsamicoeddik og honning, og kok opp til det hele blir en tykk sirup.
Server trøflene med litt balsamicoeddi og ett glass brandy & kaffe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar