
1 boks kondensert melk - søt
Saus på kondensert melk
Denne sausen var veldig god, og passer som kakeglasur, karamellsaus etc. 3 timer koking er tilstrekkelig.
Alternativ 1 (med karamellsmak)
Når du koker en uåpnet boks med kondensert melk i vann blir tyktflytende og kremaktig. Smaker minner om karamell.
Kok den uåpnede boksen med kondensert melk i rikelig med vann i ca 4 timer. Pass på at vannet hele tiden dekker boksen. Fyll på med vann etter hvert som vannet fordamper.
Alternativ 2 (med lime smak)
Vi prøvde å koke kondensert melk som var usukret med sukker, lime skall og limesaft. Den skal ikke koke!.. ( som vi klarte å gjøre...) ..da skiller den seg. Tror det er bedre å bruke kondensert melk inkl som nevnt nedenfor og tilsette kun limeskall og ikke lime saft. Ellers god i smaken! :-)
Dersom du vil ha en mer rennende saus passer det ikke å koke boksen.
Åpne den ukokte boksen og hell melken i en bolle. Smak til med presset limejuice.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar