onsdag 19. januar 2011

Gulrot og fetaost gnocci

6-8 personer
Denne var god, anbefaler mindre porsjon om det skal være forrett, samt lage små gnocci.
Kan fint bruke mer muskat og garam masala for mer smak. Vi stekte gnocciene i smør før servering.

1 kg gulrot, skåret i store skiver
200 g fetaost, smuldret
280 g mel
0,25 ts muskat
0,25 ts garam masala
1 egg, sammenpisket

Myntefløtesaus
30 g smør
2 fedd hvitløk, knust
2 vårløk, i skiver
2,5 dl kremfløte
2 ss mynte. strimlet

1. Gulrotstykkene kokes til de er møre. Sil dem, og kjøl de ned før de tas i kjøkkenmaskin.
2. Bland fetaost og gulrotstykkene til det blir en jevn masse. Ha massen i en stor bolle. Rør inn siktet mel, krydder og deretter egg. Elt til en smidig deig.
3. Ha litt mel på fingrene. Ta 1 ts av blandingen av gangen og form de til flate rundinger.
4. Myntesausen tilberedes ved å først smelte smøret i en stekepanne. Så tilsettes hvitløk og vårløk. Stek på middels varme i 3 minutter. Tilsett kremfløte, kok opp og skru ned varmen og la det småkoke til det begynner å tykne.
Ta gryten av platen, rør inn mynten og hell sausen over gnocchien.
5. På forhånd kokes gnocchien i små posjoner i en stor gryte med fosskokende saltet vann - i 2 minutter eller til de flyter opp. Legg gnocchien på varme serveringstallerkner med en hullsleiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar