Nan brød
2 ts tørr gjær
500 g mel
1,5 ts salt
1 ts sukker
2,5 dl melk
3 ss youghurt naturell
2 ss smeltet usaltet smør
1 fedd hvitløk
Smeltet smør til pensling
Stekes ved 220 grader.
Bland alt det tørre. Rør sammen melk, hakket hvitløk,smør og youghurt.
Salt og sukker er viktig for hevingen av deigen, ikke ta mindre enn det som står!
Av erfaring lønner det seg å ha det væsken i kjøkkenmaskinen først, - bland det
tørre i noe annet og hell i kjøkkenmaskinen tilslutt. Da blander alt seg lettere.
Elt til glatt og elastisk deig. La heve i 3-4 timer under plast. / Bruker du fersk gjær kan dette reduseres.
Slå deretter deigen sammen og la heve i ca 10 minutter.
Del deigen i ønsket størrelser og kjevl de flate. Legg brødene på stekebrett og pensle godt med smeltet smør. Prikk de med gaffel og strø over maldon salt/havsalt. Stek i ca 12-16 minutter, eller til de er gylne.
Tips : jeg lar som regel deigen heve en gang i 2 timer - deretter starter jeg arbeidet med brødene uten å deigen hvile. .. duger det også.. må bare prøve dere frem!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar