onsdag 21. oktober 2009

Italiensk aften 23.oktober 2009

Velkommen til 4 retters Italiensk aften




1.Asparages- og mynte frittata
Kommentar: denne var kjempe god!

2.Bakt paprika med ansjos
Kommentar: hvis du ikke liker ansjos! Bytt med evt spekeskinke! Denne SMAKER ansjos!!!

3.Ravioli fylt med kylling og urter
Kommentar: NYDELIG!! Husk å få deigen tynn nok når du lager raviolien!

Serveres med godt valnøtt brød - Kjempe godt!


4.Riskroketter med lønnesirup og hjemmelaget gelato (Italiensk is)
Riskroketter/Kommentar: Nei.. denne var ikke god. Det kan hende den blir bedre om man kutter ut gjær og sitronskall.. kanskje.
Lettlaget is/Kommentar: Super god og kjempe lett å lage! Anbefales på det sterkeste!!
Oppskrifter:


Godt valnøttbrød


8 dl mel
2 dl valnøtter + evt en håndfull til å ha oppe på brødene
3 dl vann
15 g gjær
1 ss mørk sirup
1 ts salt

Tar ca 1,5 time inkl forberedelser. Hevetid ca 45 min, steketid ca  20 min.



Bland gjør og lunket vann. Tilsett olje og det tørre. Bland og elt til en smidig deig.
Hev i ca 45 min.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Trill ut til små brød, pensle med egg og strø om ønskelig valnøtter over og stek i ca 15-20 minutter. Kan serveres varme.



Asparages- og mynte frittata


3 egg
20 g revet parmasan
5 g mynteblad finstrimlet
100 g aspargestopper
2 ss olivenolje



Tar ca 30 min inkl forberedelser. Steketid ca 20 min.


Ha eggene i en stor bolle. Rør inn ost og mynte. La stå. Sett på stekeovnen på grill/svak varme.
Skjær aspargestoppene diagonalt i ca 5 cm lange biter. Varm olje i en stekepanne ( 20 cm diameter).
Stek asparagestoppene til de er møre og knall grønne. Ha dette så i eggeblandingen. Smak til med salt og pepper.
Senk platen til svak varme og hell så eggeblandingen i.
Bruk en stekespade til å trekke eggeblandingen forsiktig fra sidene i stekepannen. Rist lett på pannen slik at eggeblandingen fordeler seg i bunnen av pannen.
Når eggeblandingen nesten har satt seg, men fremdeles er såvidt flytende på toppen, settes pannen under grillen ved svak varme i noen minutter.
Frittataen er ferdig når den har satt seg og har en lett gyllenbrun farge.


Bakt paprika med ansjos og mynte


3 gule paprikaer
3 røde paprikaer
2 ss oliven olje
12 ansjosfileer skåret i to på langs
3 fedd hvitløk
25 g basilikumblader
1 ss baby kapers skylt
+ litt oliven olje til servering



Tar ca 60 minutter inkl forberedelser. Steketid ca 50 min.


Sett ovnen på 180 grader. Skjær 3 gule og 3 røde paprikaer på langs, slik at du får fire biter av hver paprika. Stilken skal være igjen. Fjern hinner og frø. Drypp over litt olje, og legg de i en ildfast form med skinnsiden ned. Smak til med salt og pepper.
Fyll hver paprikabit med en halvansjosfilet, hvitløksskiver og ett revet basilikumblad.Skjær kapersene i to og fordel over paprikaene. Smak til med salt og pepper og hell den resterende oljen over.
Dekk formen med folien og bak paprikaene i 20 minutter. Ta av folien og bak i ytteligere 25-30 minutter til paprikaene er møre.
Drypp litt olje over hvis ønskelig. Dryss litt revne basilikum blader og server


Ravioli fylt med kylling og urter


Pasta



250 g mel
3 egg
1 ss olivenolje
1 eggeplomme


Pastadeigen lages ved å sikte mel og 1krm med salt i en stor bolle. Lag en grop i midten. Visp sammen egg, olje og 1 ss vann, og hell langsomt i melet. Bland det sammen til deigen blir en kule. Elt deretter på et melet bakebord i 5 minutter eller til deigen er smidig og elastisk. Legg deigen i en oljesmult bolle, dekk med plastfolie og sett til side i 30 minutter.
Kjevle deretter halvparten av pastadeigen til den blir ca 1 mm tykk. Skjær deretter i 10 cm brede strimler med en kniv eller en bølget kakespore. Legg på 1 ts fyll med 5 cm mellomrom på den ene siden av hver deigstrimmel. Visp den ekstra eggeplommen med 3 ss vann og pensle på en side av deigen og mellom fyllet. 
Brett deigen over fyllet og klem kantene sammen. Gjenta med resten av fyllet. 
Klem deigkantene godt sammen. Skjær mellom putene med en kniv eller bølget kakespore.
Kok raviolien i posjoner i 10 minutter i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt.

Varm opp sausen i en stor gryte. Tilsett raviolien, kok under omrøring til det er gjennomvarmt. Anrett og server.


Kjøtt og urtefyll


200 gram kyllingkjøttdeig
75 g ricotta eller cottage cheese
50 g salt spekeskine hakket
2 ss revet parmasan
1 egg sammenpisket
Frisk persille hakket
1 knust hvitløksfedd
1/4 ts blandene urter, evt mer etter smak


Alle ingrediensene tas i kjøkkenmaskin og smakes til med salt og pepper.

Saus


2 ss olivenolje
1 hakket løk
2 knuste hvitløksfedd
2 bokser hakkede tomater
3 ss basilikum hakket
1/2 ts blandene urter


Tomatsausen tilberedes ved først å varme oljen og deretter tilsette løk og hvitløk. Stek under svak varme til løken er myk. Skru opp varmen. Tilsett tomat, basilikum og krydder, og smak til med salt og pepper. Kok opp, og skru ned varmen og la sausen surre i ca 15 min. Ta kjelen av plata.


Riskroketter


100 g arborio-ris ( kan bruke grøtris)
3,75 dl melk
2 ts usaltet smør
1 ss strøsukker
1 vaniljestang splittet
1 ts tørrgjær
2 ts revet sitronskall
vegatabilsk olje eller smult til frityrstekning
Mel til utgjevning
2 ss lønnesirup


Bland ris, melk, smør, sukker,splittet vaniljestang og vaniljefrø i en tykkbunnet kjele. Tilsett 1 krm salt. Kok opp under middels varme. Skru ned varmen, og la det surre over svak varme i ca 15-18 minutter, eller til mesteparten av væsken er fordampet. Ta gryten av platen, legg på lokk og sett den til side.

Løs gjæren opp i 2 ss lunkent gjær. La det stå i ca 5 minutter, eller til den starter å skumme. Hvis gjøren ikke skummer er den død. Da må du starte på ny.

Kast vaniljestangen,tilsett gjær og sitronskall i risen.

Rør godt sammen og la stå i 1 time.

Fyll en trykkbunnet kjele med en tredel full med olje og varm til 180 grader. - Eller til en tskje full med røre blir brun på 15 sekunder.

Form kroketter av risen, og vend de i mel. Frityrstek krokettene i ca 5-6 minutter til de er gyllenbrune på alle sider. Ta dem opp med hullsleiv, og la de renne av på kjøkkenpapir.

Drypp over lønnesirup og server straks med gelato/is.


Hurtig laget is


500 g frukt - her frisk og hermetisert mango
1 dl kremfløte
1 egg
3 ss melis


Frys bærene - mens de ligger spredd uover ett brett i fryseren.
Ha de frosne bærene i en kjøkkenmaskin med melisen til alt er most.
Ha i egg og kremfløte mens kjøkkenmaskinen går. Kjør til kremet konsistens på iskremen.
Server straks, evt ha den i fryseren før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar