Vi er tre jenter som er inne i vårt tiende år med månedlige kokkinger, hvor den som har tur ordner med oppskrifter og innkjøp. Så koser vi oss med å lage en tre-retters middag sammen. Mye latter og en del feillesing har gjort at vi har til tider fått noen interessante retter på bordet til slutt. Men vi har også lært oss masse teknikker og hva man kan og ikke kan gjøre. Velkommen inn for en titt og ny inspirasjon til matlaging. Hilsen tre glade amatører.
mandag 21. september 2009
Kokkekveld 25.09.09
Kremet agurksuppe
5,5dl vann
1,5 ts salt
2 medium agurker, rensket og delt i biter
7dl kylling buljong
2 ss smør
1 ss mel
1,5 dl melk
1,5 dl matfløte
½ ts hvit pepper
1 stk. sitron i skiver
FREMGANGSMÅTE:
Kok opp vann og ½ ts salt, ha i agurken, la koke i 3 minutter. Sil av agurken.
Kok opp buljongen, senk varmen og tilsett agurken, ha på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Sil av og behold buljongen til etterpå. Lag puré av agurkene.
Smelt smøret i en stor kjele, ta kjelen av varmen og ha i melet, rør med en tresleiv til en jevn masse. Sett kjelen på varmen igjen og tilsett gradvis den avsilte buljongen og agurkpureen. Kok opp og ta kjelen av platen igjen. Ha i melk, fløte og resten av saltet og pepperen og bland godt.
Varm så opp suppen forsiktig. Den skal ikke koke.
Pynt med tynn sitronskive.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar