mandag 21. september 2009



Kokkekveld 25.09.09











Kremet agurksuppe

5,5dl vann
1,5 ts salt
2 medium agurker, rensket og delt i biter
7dl kylling buljong
2 ss smør
1 ss mel
1,5 dl melk
1,5 dl matfløte
½ ts hvit pepper
1 stk. sitron i skiver

FREMGANGSMÅTE:

Kok opp vann og ½ ts salt, ha i agurken, la koke i 3 minutter. Sil av agurken.

Kok opp buljongen, senk varmen og tilsett agurken, ha på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Sil av og behold buljongen til etterpå. Lag puré av agurkene.

Smelt smøret i en stor kjele, ta kjelen av varmen og ha i melet, rør med en tresleiv til en jevn masse. Sett kjelen på varmen igjen og tilsett gradvis den avsilte buljongen og agurkpureen. Kok opp og ta kjelen av platen igjen. Ha i melk, fløte og resten av saltet og pepperen og bland godt.

Varm så opp suppen forsiktig. Den skal ikke koke.

Pynt med tynn sitronskive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar