10 personer, 200 g fisk pr person
2 kg torsk, bruk gjerne frossen gourmet torsk fra Findus
30 mellomstore kokefaste poteter
6 gule løk, skivet
8 paprika i ulike farger, skivet
6 fedd hvitløk, hakket
3 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpure`
1,5 dl hvitvin ( alternativ rød/rose eller 3 ss eddik)
2 ss sukker
300 g margarin
2- 5 dl olivenolje, etter smak
1 ts grovt chili pulver ( alt kan brukes her for å få det sterkt evt tabasco, kajennepepper etc.)
1 ts paprikapulver
2 ts nymalt pepper
Mye salt, etter smak
OPPSKRIFT
Hvis du har kjøpt frossen fisk tin fisken dagen i forveien i kjøleskapet. Fisken saltes uansett dagen før. Bruk rikelig med salt, gjerne maldonsalt eller grovt havsalt. Evt kan man kjøpe lettsaltet torsk.
Tomatsausen kan enten lages dagen i forveien eller samme dag.
Stek løk og hvitløk i en blanding av margarin og olivenolje. Stek deretter paprikaen for seg også i en blanding av margarin og olivenolje. Bruk evt 0,5 dl olje og 50 gram margarin.
Bland løk og paprika i en stor kjele sammen med vin, sukker, tomater, tomatpure, paprikakrydder, chilipulver ( evt se alternativer), pepper, salt og resten av oljen/margarinen.
Dette kokes i ca 30 minutter.
(Lages denne dagen før, kok opp sausen før du heller den over fisken.)
Skrell potetene og skjær de i skiver. Kok disse i vann i 10 minutter. Hell ut vannet.
Fordel potetene over ett stort ildfast fat eller en langpanne.
Legg fisken oppå og fordel sausen over. Pass på at sausen kommer ned til potetene.
Formen dekkes med aluminiumsfolie og stekes i ovnen på 200 grader i ca 1 time.
Alternativ oppskrift
Du kan koke potetene direkte i sausen. Legg potetene og fisken i formen som angitt og bak alt i formen i 3-4 timer for å få potetene gjennomkokt. Alt kan også lages i en stor kjele. Etter erfaring er dette en mer tidskrevende måte da du ikke har så kontroll på når potetene er ferdig. Det kan ta fryktelig lang tid!!!
Tilslørte budeier
Multesyltetøy
Knuste peppekaker
Pisket krem, evt en del vaniljekrem
Hakkede ristede nøtter
Legg lagvis i en glassbolle
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar