
Ingredienser:
4 andelår
500 g andefett
2 laurbærblader
12 pepperkorn, hele
4 hvitløkbåter
10 poteter
maldonsalt
nykvernet sort pepper
smør
rødkål
4 andelår
500 g andefett
2 laurbærblader
12 pepperkorn, hele
4 hvitløkbåter
10 poteter
maldonsalt
nykvernet sort pepper
smør
rødkål
Framgangsmåte:
Det finnes praktiske pakker med to andelår hos ferskvarehandlerne. Der finner du også andefett i pakker.
Dekk lårene med grovt salt, samt litt pepper. Ha i en ildfast form (eller en tallerken), dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet før du går på jobb (6-8 timers tid).
Tørk av saltet med kjøkkenpapir. Ha lårene tilbake i formen.
Legg i krydder, og dekk med andefettet.
Stek i ovn ved rundt 100 grader i 4-5 timer eller 150 grader i 1 ½-2 timer. Kjøttet skal falle av beinet uten særlig overtalelse.
Ah! Nydelig mat! Rett og slett ikke mer å si....anbefales! Vi brukte margarin istedenfor andefett, og det ble bra det! Vi brukte ca 1 KG margarin på 6 andelår.
Kok potetene og mos dem mens de er varme (for at potetmosen ikke skal få limkonsistens). Ha i smør og andefett etter smak.
Server ett andelår til hver person, med en god klatt potetmos og bresert rødkål.
Tips: Spar endelig på det øvrige fettet, og bruk det til potetmos, ovnsbakte poteter eller til å gi en fantastisk smak til nær sagt hva som helst - som f.eks. pannestekt brødskive!
Det finnes praktiske pakker med to andelår hos ferskvarehandlerne. Der finner du også andefett i pakker.
Dekk lårene med grovt salt, samt litt pepper. Ha i en ildfast form (eller en tallerken), dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet før du går på jobb (6-8 timers tid).
Tørk av saltet med kjøkkenpapir. Ha lårene tilbake i formen.
Legg i krydder, og dekk med andefettet.
Stek i ovn ved rundt 100 grader i 4-5 timer eller 150 grader i 1 ½-2 timer. Kjøttet skal falle av beinet uten særlig overtalelse.
Ah! Nydelig mat! Rett og slett ikke mer å si....anbefales! Vi brukte margarin istedenfor andefett, og det ble bra det! Vi brukte ca 1 KG margarin på 6 andelår.
Kok potetene og mos dem mens de er varme (for at potetmosen ikke skal få limkonsistens). Ha i smør og andefett etter smak.
Server ett andelår til hver person, med en god klatt potetmos og bresert rødkål.
Tips: Spar endelig på det øvrige fettet, og bruk det til potetmos, ovnsbakte poteter eller til å gi en fantastisk smak til nær sagt hva som helst - som f.eks. pannestekt brødskive!
1 kommentar:
Oi..dette både så..og hørtes godt ut...
Legg inn en kommentar