RabarBRA all night!
Ostetallerken med en vri
Ost, Manchego eller lignende hard ost1 boks Artisjokkhjerter, hermetiserte
Grønn salat
Tranebær, tørka
Dressing
1 dl Olivenolje
1 dl Eplejuice
0,25 ts Sesamolje
1 ts Honning, eller etter smak
Salt
Valnøttbrød (gir 6 stk, holder med ett børd til 4 personer)
2 liter mel
6 dl vann
100 g smeltet kviteseidsmør ( kan erstattes med feks rapsolje)
2 ts maldonsalt (viktig og ikke ta mindre, da gjæret trenger salt for å heve)
50 g fersk gjær
Valnøtter
Honning
Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett resten av ingrediensene. Elt til deigen blir smidig.
Hev i ca 45-60 min. Del deigen i 6 emner. Trykk hver del i passe store "rundinger". Elt inn valnøtter og honning. Del hver del i fire, men ikke skjær helt igjennom. De skal se litt ut som "scones". Dryss valnøtter over og pass på å trykke de litt inn i deigen slik at de sitter og ikke detter av etter steking.
Stek på 200 grader i ca 15-20 minutter. De er ferdige når de lager en "hul" lyd når du banker lett på de.
Vinforslag:
Indrefile av lam med pærepoteter
6 stk Indrefile av lamSalt og Pepper
Kjøttet romtempereres og salt og pepper gnis inn i kjøttet.
Stek til kjøttet er rosa. Og la hvile i 5 minutter før du evt kutter i skiver.
4 Poteter
4 Pærer
Del potetene og pærene i skiver. Stek potetene først på 200 grader i ca 20 minutter. Legg deretter inn pærene og stek alt i ca 10 minutter til. Pærene og potetene skal stables slik at det ser ut som en pære :-)
1 bunt Asparages
Brekk av bunnen og putt i kokende vann fra 30-60 sekunder.
Saus
1 boks Lammekraft, Jacobs kjøpt på Meny
1 dl Rødvin
1 hvitløksfedd
1 ts rosmarin, tørka
50 g Kviteseidsmør
Bland lammekraft og rødvin sammen med ett revet hvitløksfedd og rosmarin. La det redusere litt, og rør inn smøret til slutt.
Vinforslag:
Rabarbra og kirsebær is
500 g halvfrosne kirsebær og syltet rabarbra ( inkl rabarbra saft)
2 ss melis
1 egg
1 dl kremfløte
Ta halvparten kirsebær og halvparten rabarbra. Til 2 kilo rabarbra brukte jeg 600 g kirsebær og tok 4 ganger oppskriften. Jeg plukket ut rabarbra kjøttet og tilsatte litt av rabrabrasaften. Jeg satt da igjen med ca 2 liter saft som jeg satt på flasker og kan bruke til andre ting som blant annet rabarbracoctail nevnt nedenfor.
Jeg la kremfløten i fryseren og passet på å riste ofte slik at den ikke frøs ( ca 2 timer). Rabarbraen frøs jeg også, men lot den ikke bli helt gjennomfrosset. Jeg brukte frosnekirsebær som jeg halvtinte.
Bær og rabarbarakjøtt og saft ble kjørt i en foodprosessor slik at alt ble til en tilnærmet lik glatt masse ( vanskelig å få alt helt most). Deretter ble fløte melis og egg tilsatt og alt ble kjørt sammen i ca 5min.
Dette ble fryst under konstant omrøring i noen timer før servering.
Syltet rabrabra og rabarbrasaft
2 kilo rabrabra, kuttes i passe store biter
2 kilo sukker
2 liter vann
5 ts vaniljesukker (med ekte vanilje)
2 kanelstenger
Alt kokes opp og slå av varmet etter 1 min koking. Skal trekke i flere timer.
Rabarbracoctail
Rabrabrasaft, knust is og vodka servert i ett coctailglass
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar