fredag 28. mars 2014

Banan'o'rama på Bjørnstad



Kokkekveld 28.3.14 hos Iren

Dagens meny


Rubik’s kube

Pulled chicken burger

Banan toffee og pai


RUBIK’S KUBE
Salad with Watermelon, Kiwi and Feta
Oppskrift finnes på:



PULLED CHICKEN BURGER


Hentet fra:

 
Elsker du pulled pork burger like mye som meg, men har dårlig med tid, da er dette burgeren du må prøve.





Ingredienser (2 porsjoner):
·      400 gr poteter, med skinn

 ·      Krydderblanding til potetbåter: 1 dl rapsolje, 1 ts timian, 1 ts oregano, 1 ts basilikum, 1 ts pepper, 1 ts salt
·      1-2 tomat

 ·      1/2 løk

 ·      1  fersk mozarella
·      1 liten helgrillet kylling

·      6 toppede ss bbq saus av ønsket smak

·      2 store eller 4 små burgerbrød

·      2 never salatmix

Fremgangsmåte:
·      Del potetene i båter og bland i krydderblandingen, stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter, til de er gjennomstekte.

 ·      Kutt tomat, løk og mozarella i skiver.
·      Riv kyllingkjøtt i strimler og bland med bbq saus.

 ·      Klem deretter sammen slik at de får formen som en burger (2-4 stk) og stek i panne på medium temperatur.
·     Legg alt lagvis inni burgerbrødet og servér med båtpotetene ved siden av samt gjerne litt         bbq saus

Banan og toffee pai



Hentet fra:
Tilberedningstid: 1h 30min

Noen ganger blir jeg bare så sinnssykt fysen på noe ordentlig søtt som mektig sjokolade eller uimotståelig karamell. Jo mer klissete og seigt, jo bedre.

Tips: Søt kondensert melk er ikke det samme som Vikingmelk. Søt kondensert melk selges ikke overalt, men prøv i de større supermarkedene og i innvandrerbutikker. Kjøp med noen bokser så har du til en annen gang også.

En annen måte å lage toffee på er å koke hele boksen (uåpnet) i vann i 2 timer. Vannet skal ikke fosskoke, bare putre.
Vær nøye på at boksen alltid er dekket av vann, ellers kan den eksplodere. Åpne boksen når den er helt avkjølt og du har en deilig gyllen toffee. Kok gjerne et par bokser når du først er i gang og spar den / de andre uåpnet til en annen anledning.
En slik toffee kan helles rett i kjeksbunnen, og du kan droppe både smør og sukker. Toffee er også nydelig til bær, frukt og sjokoladedesserter.
Ingredienser

4personer

100 g
250 g
 
Toffee
100 g
150 g
1 boks
Topping
3 dl
3 stk

Slik gjør du

1.     1. Dekk bunn og kant på en 20 cm springform med bakepapir.

2.     2. Knus kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Bland smøret sammen med smulene. Trykk massen godt ut i bunnen og 2-3 cm opp langsmed kanten. Avkjøl.

3.     3. Smelt smør og sukker over lav varme til sukkeret har løst seg opp og massen er gyllen. Tilsett den kondenserte melken og kok opp under omrøring. La blandingen koke jevnt i 5 minutter under konstant omrøring. Trekk kasserollen til side og la toffeen bli noe avkjølt før du heller den over bunnen. La paien stå i kjøleskapet i minst 1 time.

4.     4. Pisk fløten til myk krem. Del bananen på langs eller i skiver og legg dem utover paien. Dekk med pisket krem og pynt med sjokolade. Server og nyt!


Banan og toffee paiBanan og toffee pai

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar