Kokkekveld 28.3.14
hos Iren
Dagens meny
Rubik’s kube
Pulled chicken burger
Banan toffee og pai
RUBIK’S KUBE
Salad
with Watermelon, Kiwi and FetaOppskrift finnes på:
Elsker
du pulled pork burger like mye som meg, men har dårlig med tid, da er dette
burgeren du må prøve.
Ingredienser (2 porsjoner):
·
Krydderblanding til potetbåter: 1 dl
rapsolje, 1 ts timian, 1 ts oregano, 1 ts basilikum, 1 ts pepper, 1 ts
salt
·
1-2 tomat
·
1/2 løk
· 1 fersk mozarella
·
1 liten helgrillet kylling· 1 fersk mozarella
· 6 toppede ss bbq saus av ønsket smak
· 2 store eller 4 små burgerbrød
· 2 never salatmix
Fremgangsmåte:
·
Del potetene i båter og bland i krydderblandingen,
stek i forvarmet ovn på 200 grader i 30 minutter, til de er gjennomstekte.
·
Kutt tomat, løk og mozarella i skiver.
·
Riv kyllingkjøtt i strimler og bland med bbq saus.
·
Klem deretter sammen slik at de får formen som en
burger (2-4 stk) og stek i panne på medium temperatur.
· Legg alt lagvis inni burgerbrødet og servér med
båtpotetene ved siden av samt gjerne litt bbq sausBanan og toffee pai
Hentet fra:Tilberedningstid: 1h 30min
Noen ganger blir jeg bare så sinnssykt fysen på noe ordentlig
søtt som mektig sjokolade eller uimotståelig karamell. Jo mer klissete og
seigt, jo bedre.
Tips: Søt kondensert melk er ikke det samme som Vikingmelk. Søt kondensert melk selges ikke overalt, men prøv i de større supermarkedene og i innvandrerbutikker. Kjøp med noen bokser så har du til en annen gang også.
En annen måte å lage toffee på er å koke hele boksen (uåpnet) i vann i 2 timer. Vannet skal ikke fosskoke, bare putre.
Vær nøye på at boksen alltid er dekket av vann, ellers kan den eksplodere. Åpne boksen når den er helt avkjølt og du har en deilig gyllen toffee. Kok gjerne et par bokser når du først er i gang og spar den / de andre uåpnet til en annen anledning.
En slik toffee kan helles rett i kjeksbunnen, og du kan droppe både smør og sukker. Toffee er også nydelig til bær, frukt og sjokoladedesserter.
Tips: Søt kondensert melk er ikke det samme som Vikingmelk. Søt kondensert melk selges ikke overalt, men prøv i de større supermarkedene og i innvandrerbutikker. Kjøp med noen bokser så har du til en annen gang også.
En annen måte å lage toffee på er å koke hele boksen (uåpnet) i vann i 2 timer. Vannet skal ikke fosskoke, bare putre.
Vær nøye på at boksen alltid er dekket av vann, ellers kan den eksplodere. Åpne boksen når den er helt avkjølt og du har en deilig gyllen toffee. Kok gjerne et par bokser når du først er i gang og spar den / de andre uåpnet til en annen anledning.
En slik toffee kan helles rett i kjeksbunnen, og du kan droppe både smør og sukker. Toffee er også nydelig til bær, frukt og sjokoladedesserter.
Ingredienser
4personer
100 g
|
|
250 g
|
|
Toffee
|
|
100 g
|
|
150 g
|
|
1 boks
|
|
Topping
|
|
3 dl
|
|
3 stk
|
Slik gjør du
1.
1. Dekk bunn og kant på en 20 cm springform med bakepapir.
2.
2. Knus kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser. Bland smøret
sammen med smulene. Trykk massen godt ut i bunnen og 2-3 cm opp langsmed
kanten. Avkjøl.
3.
3. Smelt smør og sukker over lav varme til sukkeret har løst seg
opp og massen er gyllen. Tilsett den kondenserte melken og kok opp under
omrøring. La blandingen koke jevnt i 5 minutter under konstant omrøring. Trekk
kasserollen til side og la toffeen bli noe avkjølt før du heller den over
bunnen. La paien stå i kjøleskapet i minst 1 time.
4.
4. Pisk fløten til myk krem. Del bananen på langs eller i skiver
og legg dem utover paien. Dekk med pisket krem og pynt med sjokolade. Server og
nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar