torsdag 12. september 2013

Kokkekveld hos Iren fredag den 13.september


Kokkekveld hos Iren fredag den 13.september

Blomcotto med friske asparges

Jamie Olivers 15 min’s Sticky Chicken

Sjokolade-badestamp med heldiggriser

Linker:



Bilder av kaka og tips, men ikke oppskrift:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




·         4 skalotteløg, finhakket

·         2 fed hvidløg, finhakket

·         1 blomkålshoved (ca. 900-1000 g) ,

·         1 liter hønsebouillon (du skal ikke bruge det hele)

·         1 dl piskefløde

·         Ca. 20 asparges,

·         100 g parmesan, finrevet

·         Smør til stegning

·         Salt og peber

Hak blomkålen fint (du kan sagtens også bruge stokken). Fjern den ubehagelige bund fra aspargesene, og skær dem i mindre stykker.
Steg skalotteløg og hvidløg ved middel varme i en god klat smør, til løgene er klare. Tilsæt blomkålen, og steg det med i nogle minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt piskefløde og en passende mængde bouillon, så blomkålen lige akkurat er dækket. Lad det simre, til væsken er nogenlunde væk. (Lav toppingen i mellemtiden). Smag efter, om blomkålen er "mør" - hvis ikke, tilsæt lidt mere bouillon. Når blomkålen er klar, tilsætter du asparges og størstedelen af parmesanen og blander det i. Smag til med parmesan, salt og peber. Server straks risottoen med den sprøde topping.

Topping:

·         Ca. 10 asparges

·         1 skalotteløg

·         Rapsolie (måske ca. 1 spsk)

·         Æblecidereddike (måske ca. 1 spsk)

·         Salt og peber

·         Evt. frisk basilikum og ekstra parmesan

Fjern bunden af aspargersene, og skær aspargeserne i mindre stykker. Skær skalotteløget i helt tynde ringe. Bland skalotteløg og asparges med et skvæt rapsolie, et skvæt æblecidereddike, salt og peber. Smag toppingen til - jeg synes personligt, at den gerne må have lidt kant, men det justerer du selv.

Spis risottoen med et god omgang topping, friskkværnet peber og eventuelt ekstra parmesan og lidt frisk basilikum.

God fornøjelse!


Sticky Kicking Chicken - Jamie Oliver


REVIEWS Read/Review

Hentet fra:


 

Cook time 15

Yield 4 servings


The Goods


  Salad

  200g thin rice noodles sesame oil

  800g watermelon

  2 little gem lettuces

  1 handful of radishes

  Half a bunch of fresh mint

  Half a bunch of fresh coriander

  Chicken

  8 skinless, boneless chicken thighs

  1 tbsp Chinese five-spice

  olive oil

  2 tbsp sweet chilli sauce

  2 tbsp sesame seeds

  Dressing

  2 tbsp low-salt soy sauce

  1 tbsp fish sauce

  Half a fresh red chilli

  Half a thumb-sized piece of ginger

  2 spring onions

  2 limes

  1 small clove of garlic

The Game Plan


In a bowl, fully submerge the noodles in boiling water.

On a large sheet of greaseproof paper, toss the chicken with salt, pepper and the five-spice. Fold over the paper, then bash and flatten the chicken to 1.5cm thick with a rolling pin. Put into the large frying pan with 1 tablespoon of olive oil, turning after 3 or 4 minutes, until nicely charred and cooked through.

Drain the noodles and toss with 1 tablespoon of sesame oil on a big serving platter. Put half of the noodles into the medium frying pan, tossing regularly until nice and crunchy.

Remove the watermelon skin, cut the flesh into erratic chunks and add to the platter. Trim the lettuces and cut into small wedges, halve the radishes, finely slice the top leafy half of the mint and most of the top leafy half of the coriander, and scatter over the platter.

Put the coriander stalks into the liquidizer with the soy and fish sauces, chilli, peeled ginger, trimmed spring onions, a splash of water, 1 tablespoon of sesame oil and the lime juice. Squash in the unpeeled garlic through a garlic crusher, then whiz until smooth.

Drain away any excess fat from the chicken pan, put back on the heat, drizzle with the sweet chilli sauce and toss with the sesame seeds.


Pour the dressing over the salad and toss gently with clean fingers until well coated, then break over the crispy noodles.

Transfer the chicken to a board and serve with an extra sprinkling of coriander leaves.

Source:



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjokolade-badestamp med heldiggriser


Hentet fra:

http://caprifol.blogg.no/1373540396_sjokoladekake_med_mar.html



 


Sjokoladeganache


·         4½ dl TINE Kremfløte

·         350 g kokesjokolade

Tips


Sjokoladeganachen kan spises for seg eller brukes til andre oppskrifter, som til muffins.

Slik gjør du


  1. Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. La blandingen avkjøle i kjøleskapet i to til tre timer, til den er helt kald. Pisk opp kremen.

    Ps! Pisk ikke for lenge for da blir kremen tørr.

 

 

14 STK Kvikk lunsj

1 PK Marspian/marsipangriser/Rød konditorfarge

1 Pose TORO Sjokoladekake

Sjokolademousse


  • 100 g mørk sjokolade
  • 22 ss melis
  • 0,25¼ dl sterk kaffe
  • 22 eggeplomme
  • 22 dl TINE Kremfløte

Slik gjør du


For å lage sjokolademousse, starter du med å bryte sjokoladen i mindre biter og smelt den i en bolle over vannbad.

Ta skålen av og bland i melis, kaffe og eggeplommene. Det er viktig at du rører kraftig til du får en glatt og fin krem.

Sett kremen til siden og avkjøl.

Bland deretter i vispet kremfløte. Fordel sjokolademousse gjerne i porsjonsglass og pynt med firske bær.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar