FORRETT
Paprika og potetsuppe
1 løk
4 middels store poteter
4 røde paprikaer
2 terninger hønsebuljong
olivenolje
salt og pepper
Garnering:
1 fetaost
1ss olivenolje
ev. dryss av mynte og persille
Kok opp 1 liter vann
Skrell og hakk løken, skrell og skiv potetene tynt. Skyll og kjern ut og strimle paprikaene.
Stek løken i 2 ss olje i 3 min. i en stor kjele. Tilsett poteter og stek videre i 3 min.Bland paprikaene
i og stek i 3 min.
Smuldre inn buljongterningene. Tilsett halvparten av vannet. La suppen koke under lokk i 10 min.
Ta kjelen av platen. Blend suppen med en stavmikser. Spes suppen med resten av vannet til ønsket konsistens og kok opp. Krydre med salt og pepper. Øs opp og topp med smuldret fetaost, olje og urter.
HOVEDRETT
DESSERT
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar